Kofte wala salan

Den gode smaken av kjøtt og tomat gjør denne retten populær blant både voksne og barn.

Foto: Erik Waage / NRK

Kofte wala salan

@ekspedisjonsjenta Amy Mir sin gryterett med kjøttboller og en godt krydret saus er uunnværlig på id og er topp også som turmat! Den serveres gjerne med kokt egg.

Slik gjør du

Amy Mir var å se i «Familiekokkene» på NRK høsten 2020. Under «Festen etter fasten» i 2021 dukket hun igjen opp som TV-kokk og laget pakistansk festmat.

Her disket hun opp en gryterett med kjøttboller og en godt krydret saus.

Slik gjør du

Varm oljen på høy varme i en gryte og tilsett grovhakket løk. Surr løken til den er blank og gyllen. Ha i finhakket ingefær, hvitløk og grønn chili (med frø). Rør om et par ganger før du tilsetter grovhakkede tomater, krydderblandingen og tomater fra boks. La det småputre mens du rører godt til alt er mykt, godt sammenkokt og mesteparten av væsken er fordampet.

Fyll på med vann før du lar det småkoke videre på svak varme med lokk på. Husk å røre litt innimellom.

Kjøttboller

Kjør hvitløk, grovhakket ingefær, chili (med frø) og løk i en blender. Bland kjøttdeigen og alt krydderet i en bolle. Rør godt og lenge til det har blitt en jevn og fin blanding.

Form kjøttdeigen til boller på størrelse med en golfball. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir og stek dem i 10 minutter på 250 grader.

Legg deretter kjøttbollene i gryten og la retten få minimum 15 minutter til å godgjøre seg på svak varme.

Server med hardkokte egg. Pynt med grovhakket, fersk koriander og kvernet pepper over eggene ved servering.

Nytes med naan.

Tips

Kryddermiksene får du kjøpt på velassorterte dagligvareforretninger og i internasjonale matbutikker.

Kilde: Amy Mir i «Festen etter fasten» 2021