Hopp til innhold

Heime­laga knekkebrød – fire variantar

Når du først begynner å lage dine eigne knekkebrød, blir du fort avhengig av å ha dei på kjøkkenbenken. Grove, knasande sprø og ultrasunne.

Knekkebrød laget av gammelt brød

Det går kjapt å lage knekkebrød, sidan dei ikkje treng heving. Vi byr på nokre grunnoppskrifter – sidan kan du leike deg med nøtter, frø, krydder og smakar.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Før du set i gang – eit par tips: Steik dei alltid lenge nok. Og la gjerne knekkebrøda stå i ettervarmen i ein time.

Det er ein grunn til at folk lagar sine eigne knekkebrød. Prøv dei med havre og frø. Ha gjerne i mandlar òg.

Knekkebrød med rug er sunne og sprø, med mykje fiber. Perfekt som frukost eller i matpakken.

Du kan faktisk lage knekkebrød av gamle brødrestar. Vi liker tanken på at gamle brødskalkar kan bli sprø brød.

Så vil vi gjerne du skal få med deg desse tynne, runde knekkebrøda – med gjær.