Kikertsalat med bønner, ris og salatblader

Kikertsalat sammen med sitronbønner, salatblader og ris blir et fullverdig måltid.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Kikertsalat med sitronbønner

Bønner finnes i alle farger og konsistenser. Noen gjør seg best i gryter, mens andre passer best i ensom majestet, bare krydret med litt olivenolje og sitron.

Slik gjør du

Kikertsalat

Skjær tomaten i terninger, finhakk persillen. Bland kikerter, tomat og persille og dryss over biter av fetaosten. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Sitronbønner

Riv skallet av sitronen, press saften. Press hvitløkfeddet. Rør sammen bønner, sitronskall og hvitløk. Tilsett sitronsaft, kan hende du ikke trenger alt, kjenn etter på smaken. Ha på godt med olivenolje. Dryss over salt.

Server kikertsalat og sitronbønner sammen med kokt ris.

Kilde: Alexandra de Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE