Slik gjør du
Stek kjøttet i en langpanne i 10 timer på 90 grader i varmluft.
Sett i steketermometeret når det har gått 8–9 timer. Kjernetemperaturen skal være 65 grader når kjøttet er ferdig. Et stort kjøttstykke kan kreve opp til 12 timer i stekeovnen.
Så er det tid for «spa-behandling»:
Bland alt krydderet i vannet i en kjele og kok det i 3–5 minutter. Avkjøl laken.
Hell den kalde laken over den varme steken. La den stå i krydderbadet i 4–6 timer, men ikke lenger. Da kan telehiven bli for salt. Tida i krydderbadet avhenger av størrelsen på kjøttstykket.
Tips
- Serverer kjøttet i tynne skiver med rømme og sølvløk, eventuelt ferske løkringer du slipper i kokende vann. Et ørlite opphold der tar bort den skarpe løksmaken, men det smaker fremdeles løk. Den skal ikke overdøve den gode kryddersmaken på kjøttet.
- Kjøttet kan du pakke inn i folie og legge i kjøleskapet. Du kan også vakumere det. Det er også mulig å fryse kjøttet igjen hvis du ikke kommer til å spise opp alt i løpet av en ukes tid. Det holder seg lenge i fryseren fordi det er så magert.
- Du kan også lage telehiv av annet viltkjøtt eller storfekjøtt. Det viktigste er at det er magert kjøtt.