Slik gjør du
Legg svineskank, svinebog og svor i en stor kasserolle. Dekk med vann, og tilsett grønnsaker og salt. La det syde under lokk i en til to timer, til kjøttet og svoren er mør. Skum av mens det koker.
Legg et håndkle eller en gasduk i vann. Vri vannet godt ut av håndkleet/gasduken. Dette gjøres for at ikke svoren skal feste seg i håndkleet/duken.
Legg håndkleet i en skål med rund bunn. Legg svoren i skålen, langs bunnen og oppover sidene. Legg lagvis svor, kjøtt, krydder og bløtlagt gelatin. Fyll opp og legg et lag svor på toppen. Knytt håndkleet til en ball.
Legg en tallerken i bunnen av kasserollen. Bruk kraften fra kokingen av kjøttet. Legg den innpakkede sylten på tallerkenen. La det koke veldig forsiktig i 15-20 minutter. Løft ut sylten og legg den i press i kjøleskapet over natten. Sylten ligger fortsatt i håndkleet.
Pakk ut sylten og skjær den i fine skiver. Serveres med god sennep og julebrød.
Tips
Server gjerne sylten sammen med Paul Svenssons julebrød med aprikoser.