NRK Meny
Egg og ansjos

– Lag kaos fra starten! Det er Lise Finckenhagens råd til deg som skal legge opp mat til mange. Hvis eggene skulle stått på rekke og rad, ville du aldri få det pent. Men uten system er det lett å lage et lekkert fat.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Egg og ansjos

Egg, ansjos og majones med urter er en enkel og flott rett til julelunsjen. Dette er Lise Finckenhagens oppskrift. Hans Petter Jacobsen har også en variant.

Slik gjør du

Hardkok eggene, men la gjerne plommen få være smilende (koketid cirka sju minutter). Avkjøl i kaldt vann, og skrell eggene.

Rør sammen majones, finhakkede urter og kajennepepper (eventuelt kjør det raskt sammen med en stavmikser). Ha gjerne urtemajonesen over i en sprøytepose.

Del eggene i to, og legg dem utover et fat. Topp de halve eggene med litt urtemajones, og legg litt ekstra majones her og der. Legg på ansjos, og dryss over finhakket rødløk. Pynt med friske urter, og krydre lett med kvernet sort pepper. Avslutt med et lite dryss paprikapulver.

Tips

Hans Petter Jacobsen i radioprogrammet «Jacobsen» blander sammen eggeplomme, ansjos og majones med stavmikseren, og serverer blandingen i de halve eggehvitene.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+