Laster innhold, vennligst vent..
Jordskokk med trøffelmajones og rå biff

Jordskokk, trøffel og timian er tre flotte smaker sammen. Her er det både syltet og stekt jordskokk med trøffelmajones og tynne skiver av jordskokk.

Foto: Fra TV-serien Fredag i hagen / SVT

Jordskokk med trøffelmajones og rå biff

Oksekjøttet kalles biff tartar, men ligner kanskje mest på carpaccio. Her har kjøttet fått en stekeskorpe ytterst og er rått inni. Tareq Taylor i Fredag i hagen mener jordskokk er like godt og spennende som trøffel. Så her blander han trøffelolje i majonesen.

Slik gjør du

Kok opp eddik, sukker og vann. Skrell omtrent halvparten av jordskokkene og skjær dem i ca. 1x1 cm terninger. Legg dem i den kokende laken, sett gryten til side og la laken med jordskokkene avkjøles.

Vask resten av jordskokkene godt og skjær dem i biter. Stek dem i smør, timian og litt salt. Sett disse også til side.

Bifftartar

Skjær vekk alle sener fra ytrefileten. Varm stekepannen godt opp. Stek kjøttet uten fett raskt på alle kanter. Legg kjøttet på en seng av grovt salt i ca. 30 minutter. Snu kjøttet og la det ligge 30 minutter til. Børst bort alt saltet og skjær kjøttet i veldig tynne skiver.

Trøffelmajones

Visp sammen eggeplommen, dijonsennep og vann. Tilsett rapsoljen under kraftig visping, helst med en stavmikser. Avslutt med trøffelolje og eventuelt litt salt.

Legg kjøttet flatt ut på en tallerken og legg på stekt jordskokk, litt syltet jordskokk og noen skjeer trøffelmajones. Pynt med blomkarse og gjerne tynne skiver av rå jordskokk.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen/SVT