Slik gjør du
Skrell aspargesen, og ha alt skallet i en kjele med vann. Kok skallet i fem minutter, og ta det opp av vannet. Ha over salt og en spiseskje smør.
Kok aspargesen i to minutter. Den skal mykne litt, men fremdeles ha en fast kjerne.
Ha laksen i ei steikepanne, og hakk den opp med en visp eller gaffel. Steik den sammen med smulene til de er sprø, og la overflødig fett renne av.
Steik ramsløken lett, og ha over litt salt.
Finhakk eplet og dillen. Bland bitene sammen med pepperrot, sitronsaft, litt revet sitronskall, olivenolje og litt salt.
Stryk crème fraîche i et tynt lag utover hver tallerken. Fordel asparges og topp med eplevinaigrette, ramsløk og sprø «laksesmuler».
Tips
Høsting av viltvoksende ramsløk, særlig i bynære strøk, har ført til at ramsløken ble rødlistet med status "nær truet" i 2021.