Slik gjør du
Denne oppskriften ble endret 16. desember 2019. Se årsaken nederst.
Honning grunndeig
Honningen varmes opp til cirka 50 - 60 grader. Den varme honningen helles i en bolle sammen med mel og vann og eltes godt. Bruk gjerne miksmaster. Deigen skal nå stå i tre måneder på cirka 15 grader.
Sirup grunndeig
Sirupen varmes opp til 50 - 60 grader, og blandes med melet. Deigen skal hvile i en måned.
Krydderblanding
Bland alle krydderne sammen. Dette er for å få det helt rette forholdet mellom krydderne, sånn som de er i den originale oppskriften. Du skal bare bruke 55 gram av denne blandingen.
Honningkakedeig
Hornsaltet røres ut i eggeplommene. Kaliumkarbonat røres ut i vann. Alle ingrediensene eltes sammen. Både honningdeigen og sirupsdeigen vil være ganske harde å arbeide med i begynnelsen. Men fatt mot, det blir lettere etter hvert som deigen bearbeides. La deigen hvile til neste dag.
Honningkaker
Nå er det endelig tid for å bake ut honningkakene. Deigen kjevles ut i et lag på fire millimeter. Stikk ut hjerter, og bak dem på 200 grader i cirka fem minutter.
Honningkaker oppbevares best kjølig og lett fuktig, for eksempel i en plastpose i kjøleskapet. Kakene skal ha romtemperatur før de spises.
Honningkakene kan få sjokoladetrekk eller legges sammen to og to med aprikosmarmelade imellom. De kan også nytes med litt smør på.
16. desember 2019: Danmarks Radio beklager. Etter at Munter mat ble sendt på TV har det vært en oppskrift på denne siden som ikke stemte med oppskriften i programmet. I den tidligere oppskriften var det feil forhold mellom krydder og mengden av deig. Det beklager vi! Oppskriften er nå rettet. Det er en stor porsjon, så du kan med fordel halvere den. Hvis du har erfaringer med denne oppskriften så skriv gjerne til spisemedprice@dr.dk.