Hjortegryte

Stig Juelsens hjortegryte med kantarell, gulrøtter og vårløk.

Foto: Stig Juelsen / NRK

Hjortegryte med kantarell og løk

Hjortegryte serveres med kokte poteter og gjerne tyttebær og syltet agurk.

Slik gjør du

Tørk kjøttet og skjær det i tynne skiver. Kjøtt fra bakpart er mørest, men bog eller hals kan også brukes.

Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det lett i en gryte eller panne.

Kutt opp grønnsakene i passe biter og brun dem lett.

Slå på kraft eller vann, og ha i einebær.

La kjøttet og grønnsakene surre på svak varme til de er møre. Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er, og hvilket stykke det er.

Sil av kraften kok den opp og visp i fløten, kok inn til den blir tykk.

Smak med salt og pepper.

Kilde: Stig Juelsen