Hjemmelaget surkål

Hjemmelaget surkål med eple. Laurbærbladet tar du ut når surkålet er ferdig kokt.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Hjemmelaget surkål

Hjemmelaget surkål er godt tilbehør til mange slags retter. Kjartan Skjelde lager surkål med smak av eple. Han bruker epleeddik, eplebiter og litt eplesyltetøy sammen med hodekålet. Prøv surkål til 12-timers bakt ribbe. Oppskriften får du her.

Slik gjør du

Finsnitt hodekålen. Kok kålen først i 2 dl vann i 10 min.

Tilsett eddik, sukker og grove terninger av eple. Kok det hele til væsken har fordampet. Smak til med salt.

Tips

Lag surkål til middagen når du har røkte kjøttpølser og grov sennep, kjøttkaker, røkt kolje eller fiskekaker. Hjemmelaget surkål er det selvfølgelige tilbehøret til langtidsbakt ribbe med melne poteter.

Kilde: Kjartan Skjelde