Hjemmelaget kjøttpudding

Lise Finckenhagen bruker godt med krydder og urter i sin oppskrift på kjøttpudding. Skinkeskivene hun legger rundt puddingen, blir sprøstekte mens den står i ovnen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Hjemmelaget kjøttpudding

Hvis du er vant med kjøttpudding fra butikken, får du deg en overraskelse når du prøver oppskriften på saftig kjøttpudding fra Lise Finckenhagen,

Slik gjør du

Oppskriften passer til en stor brødform med kjøttpudding.

Kjør kjøttdeigen seig med saltet. Bruk en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd. Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, purre og persille. Spe med kald melk, litt etter litt.

Smør en brødform med litt olje og kle den med skinken. La skinken henge litt over kanten. Fyll formen med farsen, press den godt sammen og brett skinken over toppen.

Sett formen i et varmt vannbad, og bak kjøttpuddingen ved 180 grader i cirka en time. Du kan også droppe vannbadet, og i stedet steke puddingen ved 150 grader i cirka 45 minutter.

Skjær kjøttpuddingen i saftige skiver før servering.

Tips

Kan serveres med kremet grønnkål, gode poteter og rørte tyttebær. Se for eksempel brødrene Prices oppskrift på grønnkålstuing og oppskriften på rørte tyttebær fra Gastronomisk Institutt.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+