Slik gjør du
Oppskriften passer til en stor brødform med kjøttpudding.
Kjør kjøttdeigen seig med saltet. Bruk en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd. Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, purre og persille. Spe med kald melk, litt etter litt.
Smør en brødform med litt olje og kle den med skinken. La skinken henge litt over kanten. Fyll formen med farsen, press den godt sammen og brett skinken over toppen.
Sett formen i et varmt vannbad, og bak kjøttpuddingen ved 180 grader i cirka en time. Du kan også droppe vannbadet, og i stedet steke puddingen ved 150 grader i cirka 45 minutter.
Skjær kjøttpuddingen i saftige skiver før servering.
Tips
Kan serveres med kremet grønnkål, gode poteter og rørte tyttebær. Se for eksempel brødrene Prices oppskrift på grønnkålstuing og oppskriften på rørte tyttebær fra Gastronomisk Institutt.