Rørte tyttebær

Tytterbær gir godt syltetøy.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Rørte tyttebær

Rørte tyttebær er godt tilbehør til kjøttretter som kjøttkaker og stek.

Slik gjør du

Skyll og rens bærene.
Legg dem i en stor bolle sammen med sukkeret til sukkeret er oppløst og det har dannet seg så mye saft at bærene er dekket.
Sett bollen kaldt til neste dag.

Rør konserveringsvæske i og fyll syltetøyet i steriliserte glass.
Bind straks for.

Sterilisering av glass

Hell litt vann i langpannen og sett glassene slik at de ikke berører hverandre.
Sett termostaten på 150 ºC på undervarme.
Skru ned til 90 ºC når det bobler i glassene.
Kok dem 30 minutter, slå av varmen og ta glassene ut etter 15-20 minutter.

Sett dem mørkt og kjølig til de skal brukes.

Tips

Oppskrift: kjøttkaker

Kilde: Gastronomisk Institutt