Heftig sjokoladekake

Du kan selv velge hvordan du vil pynte kaken. Lise Finckenhagen foretrekker norske bringebær, men når det ikke er bærsesong er sjokoladepynt et godt alternativ.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Heftig sjokoladekake

Jo mørkere sjokolade du bruker, dess mer intens og kraftig sjokoladesmak blir det på kaken. Oppskriften presenterte Lise Finckenhagen i Nitimen.

Slik gjør du

Kle en springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør og dryss med sukker.

Skill eggene.

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smør og sukker. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Trekk kjelen til side og la det stå til alt er smeltet sammen. Visp inn eggeplommene, sett kjelen tilbake over varmen og visp sjokoladekremen til den tykner. Ta sjokoladekremen vekk fra vannbadet, rør den glatt og elastisk, og la kremen avkjøle seg noe.

Pisk eggehvitene til du kan lage myke topper, ikke for lite og ikke for mye. Vend de piskede eggehvitene inn i sjokoladekremen. Hell 2/3 av sjokoladerøren i springformen og stek kaken ved 170 °C i 35 - 40 minutter midt i ovnen. Oppbevar resten av røren i romtemperatur.

La kaken bli helt avkjølt. Den vil da synke litt sammen på midten. Hell resten av røren over fordypningen og sett kaken i kjøleskapet frem til servering, minst 3 timer. Pynt etter ønske og server.

Tips

Pass på når du skiller eggene at du ikke får eggeplomme i hviten. Det kan gjøre det vanskelig å piske hviten stiv.
Det kan lønne seg å bruke en varm kniv når du skjærer opp kaken.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen