Søtt og skummelt til Halloween Mandag 31., siste dag i oktober er det kalrt for fest med mystikk, skremmende figurer, knask eller knep. Forbered deg med hjemmelaget godteri til de som banker på. Av Kristin Eriksen og Siri Bjelland Berven
Bananbrød med gresskar Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. Banan og gresskarpuré er en fabelaktig erstatning for egg.
Vegansk pumpkin spice latte Mari Hults høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær. Det har blitt sagt at det var litt som noen hadde tatt et stort kakestykke, hatt det i en blender, og laget en kaffe av det.
Gresskarpuré Dette er en nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte. Dette er en av vegetarblogger Mari Hults favorittmetoder for å konservere gresskaret.
Gresskarhummus Ikke kast gresskaret. Det kan bli så mye godt, mener vegetarblogger Mari Hult. Hun foreslår en herlig dipp med gresskar, kikerter, tahini og hvitløk.
Gresskarcupcakes Mange gresskar går til spille som pynt før Halloween. Mari Hult håper hennes cupcakes kan inspirere til å ikke kaste gresskarets innmat. Hun lager cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.
Epleskrottkonfekt og karamellsaus Har du epleskrotter til overs? I stedet for å kaste dem kan de bli lekker konfekt med eget håndtak.
Skumle mumier Skumle mumier lager du på kort tid, og de er veldig populære blant barna. Benytter du deg av ferdig pizzadeig lager du mumiene på få minutter.
Heksekjeks Disse kjeksene er veldig dekorative og kan varieres med ulike farger. Sort og oransje kan også bli en fin versjon.