Laster innhold, vennligst vent..
Epleskrottkonfekt

Epleskrottene er kokt i karamell og dyppet i sjokolade.

Foto: SVT

Epleskrottkonfekt og karamellsaus

Har du epleskrotter til overs? I stedet for å kaste dem kan de bli lekker konfekt med eget håndtak.

Slik gjør du

Smelt smøret og tilsett sukker. Kok til bade smør og sukker er blitt brun karamell. Tilsett rom og la det koke opp. Ta gryten av komfyren og legg i epleskrottene. Rist på gryten så de får karamell på alle kanter. Sett på lokk og la det syde et par minutter til alle epleskrottene er karamellisert. Ha skrottene over på et fat og avkjøl.

Varm sjokoladen i en skål i mikrobølgeovn til den har smeltet. Dypp de kalde epleskrottene i sjokoladen til de er helt dekket. Sett dem på en rist eller smørpapir til sjokoladen har stivnet. Serveres til kaffen som en luksuriøs konfekt.

Karamellsaus

Tilsett 1 dl melk eller fløte til karamellen som er igjen i gryten og kok inn til en saus. Oppbevar karamellsausen i kjøleskapet. Den kan brukes til biscotti eller iskrem.

Tips

  • I stedet for rom kan du bruke calvados.
  • Overdrevet inntak av eplesteiner kan være helsefarlig, fordi de inneholder amygdalin. Så ikke spis for mange av de gode epleskrottene.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Matredderne/SVT