Gul og rød ketsjup

Hjemmelaget ketsjup serverer Tina til pølser i sovepose, korv i sovsäck.

Foto: TV4

Gul og rød ketsjup

Lag din egen ketsjup, det er lett! Tina Nordström lager ketsjup av gule og røde tomater. Hvilken er det barna på feriekoloni liker best? Er det den ferdigkjøpte?

Slik gjør du

Skjær et kryss i bunnen av tomatene med en kniv. Legg tomatene i kokende vann, tell til 16 og ta de over i kaldt vann.

Skrell tomatene. Skjær dem i biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

Legg tomater, løk, hvitløk, eddik, sukker i en kasserolle. Kok opp og la alt småkoke i litt over 20 minutter.

Bland ketsjupen jevn i en food processor, blender eller med en stavmikser.

Smak til med Worcestershire sauce, salt og pepper.

La ketsjupen avkjøles. Helles på flaske. Den holder seg ca. to uker i kjøleskap.

Det er samme fremgangsmåte for både rød og gul ketsjup. Bare se etter hvilke ingredienser som skal være med..

Tips

Flere oppskrifter: Tinas sommerkjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4