Grillspyd med grønnsaker og soyaglaze

Grillspyd med cherrytomater, squash, tofu, aubergine og sjalottløk. Når du pensler grønnsakene etterpå med marinaden kalles det glaze.

Foto: Richard Nystad

Grillspyd med grønnsaker og soyaglaze

Grillspyd med grønnsaker er den perfekte siderett til forskjellig grillmat. Richard Nystad har komponert sitt favorittspyd med grønnsaker som cherrytomat, sjalottløk, squash, aubergine og tofu. Du kan bytte ut tofu med portobellosopp. Grønnsakene legges i marinade og pensles godt underveis i grillinga.

Slik gjør du

Legg små trespyd i vann, så de ikke brenner opp på grillen.

Skjær grønnsakene i tommelfingerstørrelse.

Bland alle ingrediensene til marinaden, bland godt. Deretter marinerer grønnsakene i halvparten av marinaden.

Tre grønnsakene på spydene og grill i 6-8 minutter på hver side. Pensle godt med marinade underveis.

Pynt med sesamfrø, vårløk eller gressløk og bruk marinade som dressing.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1