Culotte på grillen

Kjøttet lå i en marinade av øl, rabarbrasaft og hylleblomsteddik før det ble lagt på grillen.

Foto: Tellus Works Television AS

Grillet culotte av jerseykveg

Culotte er den danske betegnelsen på kjøttet øverst på mørbraden. Betegnelsen finnes også på kjøtt i norske butikker. Claus Meyer har fått kjøttet fra Steensgaard Herregaard. Der har de jerseykveg.

Slik gjør du

Fjern sener fra kjøttet og risp fettet lett.

Urtene kjøres i matprosessor sammen med saltet til grønt salt. Kjøttet gnis inn med salt og legges i en lake av øl, rabarbrasaft og eddik. La kjøttet trekke 2-3 timer og snu den et par ganger i laken.

Grilles i 30-35 minutter, til den er rosa. La kjøttet hvile 10 minutter før det skjæres i tynne skiver.

Tips

Serveres med

.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer