Slik gjør du
Smelt smør i en kjele og tilsett mel og rør det sammen til en "melbolle". Ha i varm hønsekraft og kok opp under pisking, slik at det ikke blir klumper. La sausen koke i 7-8 minutter.
Eggeplomme og fløte røres sammen og piskes inn i sausen. Kok sausen.
Sil sausen og smak til med salt, pepper, sitronsaft og sitronskall. Sausen bør være litt kremet og ganske fløyelsaktig.
Asparges og kål skylles og finhakkes. Ertene tas ut av belgene. Rør grønnsakene i sausen og kok den opp.
Krustadene varmes og fylles med frikasséen.
Krustadedeig
Mel, sukker, vann og øl røres sammen. Ha i egg, olje og litt salt. Alt er røres sammen, så det har konsistens som en god pannekakerøre. La deigen hvile i 30 minutter før den skal friteres.
Oljen varmes opp til 180 °C. Det vil skumme når en fyrstikke uten svovel dyppes i.
Varm krustadejernet opp i olje 5-10 minutter til det er gjennomvarmt. La oljen dryppe av jernet før du dypper det i deigen, slik at deigen når kanten av jernet.
Krustadene stekes i olje til de er gylne og sprø. Slå krustadene av på et stykke fettabsorberende papir.
Tips
Krustadene er godt tilbehør til
.