Krustader fyltmed asparges, erter og spisskål

Krustader er lekkert tilbehør til foreksempel grillet culottestek. Fyll krustadene med asparges, erter og spisskål.

Foto: Tellus Works Television AS

Krustader med fyll av asparges, erter og spisskål

Claus Meyer er på Fyn og besøker Steensgaard Herregård. Han lager mat med lokale råvarer.

Slik gjør du

Smelt smør i en kjele og tilsett mel og rør det sammen til en "melbolle". Ha i varm hønsekraft og kok opp under pisking, slik at det ikke blir klumper. La sausen koke i 7-8 minutter.

Eggeplomme og fløte røres sammen og piskes inn i sausen. Kok sausen.

Sil sausen og smak til med salt, pepper, sitronsaft og sitronskall. Sausen bør være litt kremet og ganske fløyelsaktig.

Asparges og kål skylles og finhakkes. Ertene tas ut av belgene. Rør grønnsakene i sausen og kok den opp.

Krustadene varmes og fylles med frikasséen.

Krustadedeig
Mel, sukker, vann og øl røres sammen. Ha i egg, olje og litt salt. Alt er røres sammen, så det har konsistens som en god pannekakerøre. La deigen hvile i 30 minutter før den skal friteres.

Oljen varmes opp til 180 °C. Det vil skumme når en fyrstikke uten svovel dyppes i.

Varm krustadejernet opp i olje 5-10 minutter til det er gjennomvarmt. La oljen dryppe av jernet før du dypper det i deigen, slik at deigen når kanten av jernet.

Krustadene stekes i olje til de er gylne og sprø. Slå krustadene av på et stykke fettabsorberende papir.

Tips

Krustadene er godt tilbehør til

.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer