Laster innhold, vennligst vent..
Gresskarsuppe med krem, grønnkål og epler

Litt pisket krem i suppen, fritert grønnkål og sprø eplebiter gir en ekstra opplevelse.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Gresskarsuppe med krem, grønnkål og epler

Gresskarsuppe av hokkaido-gresskar med fritert grønnkål og salvie, epleterninger og pisket krem.

Slik gjør du

Bak gresskaret i ovnen ved 200 °C i 40-60 minutter alt etter størrelsen på gresskaret. Det skal være mykt og skallet skal være lett å få av.

Ta gresskaret ut av ovnen og skrell av skallet. Hvis skallet ikke er brunlig, sprøtt og lett å fjerne, men fremdeles oransje og mykt kan det fortsatt spises. Da kan det være med i suppen. Ta ut alle frøene og skjær gresskaret i terninger.

Finhakk sjalottløken og stek den i en blanding av olje og smør i en stor gryte til den er blank. Tilsett gresskarterningene og stek dem godt. Tilsett litt kremfløte og litt smør til du har en myk, kremet mos.

Kjør mosen i en blender, juster med mer fløte eller litt vann eller grønnsakbuljong hvis du vil ha en suppe som er mindre fet. Ha suppen tilbake i gryten, smak til med nypresset appelsinsaft og salt.

Server suppen med små epleterninger, nypisket krem og fritert grønnkål og salvie.

Fritert grønnkål og salvie

Skyll grønnkålen grundig og tørk den godt. Finhakk grønnkålen sammen med salvie. Stek grønnkål og salvie helt sprøtt i glovarm olje. Dryss over salt.

Tips

Oppskrifter: Anne lager mat i New York

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York