Gresskarmuffins

Muffins med revet gresskar i deigen og gresskar laget i marsipan på toppen.

Foto: NRK

Gresskarmuffins

Har du rester etter uthuling av gresskar til Halloween? Da kan du bruke det i kokke-Lises skummelt gode gresskarmuffins. Har du ikke gresskar kan du bruke gulrot.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Oppskriften gir 12 muffins.

Varm ovnen til 200 ºC.

Sikt sammen mel, bakepulver, ingefær og kanel i en bolle.
Visp sammen olje, rømme, sukker og egg. Hell væsken over det tørre, tilsett valnøtter og gresskar og bland godt.

Fordel røren i 12 former og stek muffinsene i 15-20 minutter. Avkjøl.

Glasur

Visp sammen kremost og smør til glasuren. Tilsett melis og vaniljesukker og rør til glasuren blir glatt og jevn. Fordel glasuren på muffinsene og server.

Tips

Gresskar kan erstattes med gulrot.

Pynt med mini marsipan-gresskar. Farg marsipan oransje og trill ut passe store kuler. Lag mønster med baksiden av en kniv og tegn f.eks smilefjes med smeltet sjokolade.

Kilde: Lise Finckenhagen