Gorgonzolafylte koteletter

Koteletter med blåmuggost og en salat av plommer, våløk, salatblader og persille.

Foto: NRK

Gorgonzolafylte koteletter

Lag Lise Finckenhagens gorgonzolafylte koteletter med plommesalat og råstekte poteter.

Slik gjør du

Bruk en skarp kniv og lag en lomme i koteletten.Trykk osteskiven godt inn i lommen. Krydre koteletten og vend den først i mel, så i egg og til slutt i brødrasp. Stek de fylte, panerte kotelettene i en blanding av smør og olje.

Plommesalat

Del plommene og ta ut steinen. Varm plommene i stekepannen sammen med olivenolje og balsamicoeddik. Ha plommene og sjyen over i en bolle. Tilsett snittet vårløk, persille, salt og kvernet pepper.
Vend inn salatbladene og evt. rester av blåmuggosten.

Råstekte poteter smaker godt til.

Tips

Istedenfor plommesalat kan du servere frest spinat og stekte pærebåter.

Kilde: Lise Finckenhagen