Vannbakkels med vaniljekrem

Avlange vannbakkels kalles éclair på fransk. Lise Finckenhagen har fylt dem med vaniljekrem og pyntet med melis eller sjokolade. Litt ekstra krokan på toppen av sjokoladen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Fylte vannbakkels

Vannbakkels er helt uten sukker. Men det er sukker i vaniljekremen som Lise Finckenhagen fyller dem med. Vaniljekremen kan smaksettes med kaffe eller sjokolade.

Slik gjør du

Mål opp alle ingrediensene til vannbakkels nøye.
Finn frem en tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-spade.

Kok opp vannet i en passe romslig kasserolle. Ikke la vannet stå å koke, da fordamper vannet og mengden blir feil. Smelt smøret i det kokende vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i et par minutter til deigklumpen er «stekt» på alle sider.

Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.

Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose.
Varm ovnen til 200 °C.
Bruk en sprøytepose, gjerne med en stjerneformet spiss, og sprøyt 10 cm lange og fyldige striper på et stekebrett med bakepapir (smør litt fett på stekeplaten slik at bakepapiret holder seg på plass).

Stek kakene ved 200 °C, midt i ovnen, i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Smak vaniljekremen til med espressopulver hvis du ønsker det. Fyll kremen over i en sprøytepose. Stikk et hull under eller i den ene enden av kakene og sprøyt inn kremen, eller del kakene i to på langs og sprøyt krem mellom lagene.

Dypp oversiden (toppene) i melisglasur eller smeltet sjokolade (eller pensle på melisen/sjokoladen), eller gjør det enkelt ved å drysse over et tykt lag melis.

Tips

*Oppskrift: Hjemmelaget vaniljekrem med smør

Vaniljekremen blir vaniljekrem med sjokolade hvis du har hakket sjokolade i kremen mens den ennå er varm.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+