Fylt broiler

En kjedelig broiler fra frysedisken har fått nytt liv som festmat.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Fylt broiler

Det blir et festmåltid av en hel broiler i Hygge i Strömsö. Først skal beina tas ut, mens skinnet beholdes helt. Og så skal broileren fylles med mye godt.

Slik gjør du

Selve utbeiningen av broileren er litt vanskelig, ta det steg for steg. Begynn på undersiden, forsiktig så man ikke skjærer gjennom skinnet. Begynn med å løsne lårene og jobb opp mot bryststykket. Til slutt står du igjen med skinnet og bryststykkene. Vær nøye så skinnet blir i et helt stykke, ellers kan fyllet lekke ut i ovnen.

Salte og pepre kjøttet på begge sider når det er frigjort fra skinnet.

Skrell gresskaret og skjær i terninger. Finhakk løken.Skjær baconet i strimler og stek det sprøtt.

Stek gresskar og løk. Tilsett svisker, pistasjnøtter og rosmarin. Ha på vin og la det koke inn et par minutter. Tilsett bacon og smak til med salt og pepper. Avkjøl.

Skjær lårkjøttet av beina og kjør det i en blender med fløte. Bland dette inn i fyllet.

Legg fyllet på skinnet mellom brystfiletene. Rull sammen til en pakke og fest skinnet med tannpirkere.

Legg kyllingrullen i en ildfast form med salt og rosmarin i bunnen. Hell ca. 2-3 dl vann i formen. Høvle smør og legg over kyllingen. Ha på salt og pepper. Stekes i ovnen på 190 °C i ca. 35 minutter, til brystfiletene har en innertemperatur på 60 °C. Ta rullen ut og la den hvile.

Ha 1 dl fløte i formen og rør rundt. Det blir en sjysaus som serveres til kyllingen. Skjær kyllingrullen i porsjonsskiver og server med kokte byggryn og sjysaus.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE