Fruktbrûlée

Etter å ha stått ti minutter er desserten klar til å serveres. Da har sukkeret blitt til knekk på toppen av kremen. Jan Vardøen har brukt plommer, bjørnebær, bringebær, blåbær, mango og fersken i fruktdesserten.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Fruktbrûlée

En veldig enkel, men deilig dessert med bær og plommer fra Jan Vardøen i Førkveld. Han lager karamell som blir til knekk når han sprer den over kremen.

Slik gjør du

Vend bærene og frukten sammen med en ss konjakk eller brandy, om ønskelig.

Pisk sammen fløte med frøene fra vaniljestangen. Ha i melis som du drysser gjennom en sil. Smak det til, det behøver ikke å være så søtt!

Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet gryte, helst av stål. Når sirupen er lys gyllenbrun i fargen er den klar.

Plasser fruktene i et fat. Hell den piskede kremfløte på toppen og jevn ut, slik at frukten forsvinner.

Hell kokende sukkersirup over fløten i en tynn stråle, over det hele. Den stivner øyeblikkelig og lager mønster i fløten.

Del ut og spis!

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Førkveld

Kilde: Jan Vardøen i Førkveld