Hopp til innhold

Fristende fargerike rotfrukter

De er smaksrike, fulle av næring og flotte på fargen. Kun fantasien setter grenser for rotfrukter i januarmiddagen.

Ovnsbakte rotgrønnsaker med pesto
Foto: Richard Nystad

Rotfrukter er allsidige grønnsaker som tilfører måltidet litt sødme. Vær kreativ og bruk dem i stapper, kok dem, bak dem i ovnen eller stek dem på pannen. Rotfruktene kan brukes alene eller flere sammen. På bildet over er tre varianter ovnsbakt og servert med pesto.

Har du prøvd rotfrukter til pastaretten? I denne varianten finner vi både gulrot, persillerot og sellerirot.

Dillkjøtt er svensk husmannskost. Nærmere bestemt kalvekjøtt med rotfrukter, saus og dill.

Rotfrukter blir til en smaksrik vegetarrett i selskap med hodekål, kantareller og krydder. Persille gir prikken over i-en.

Finn fram rotfruktene til denne luksusgryten med oksekjaker. Pynt gjerne med gulrøtter i både gult, oransje og hvitt.

Brie med ny vri! Finn fram både søtpotet, gulrot og gresskar til denne spennende oppskriften.