Ovnsbakte rotgrønnsaker med pesto

Ovnsbakte polkabeter, gulrøtter og pastinakk serveres med pesto laget på svarte bønner, koriander og mandler.

Foto: Richard Nystad

Ovnsbakte grønnsaker med bønnepesto

Det er mye smak og næring i rotgrønnsaker. Tre slag rotgrønnsaker har kokken Richard Nystad kalt en rottrio, som han serverer med pesto laget på koriander, svarte bønner og mandler.

Slik gjør du

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Forvarm ovn på varmluft til 180 grader.
Skrell alle rotgrønnsakene. Del gulrot og pastinakk på langs. Del betene i båter.
Bland grønnsakene med sitron, eddik, olje, salt og pepper i en stor bolle. Bland godt. Legg grønnsakene utover et stekebrett eller en ildfast form, og stek i 20-30 minutter.

Grønnsakene skal bli møre og gylne på farge.

Pesto med koriander og svarte bønner

Bland alt utenom de svarte bønnene i en foodprocessor, og kjør til en glatt masse.
Bland i svarte bønner og rør godt rundt.

Pestoen serveres som dipp til det meste. Passer utmerket i det meksikanske kjøkkenet.

Tips

Man kan også bake poteter eller andre rotgrønnsaker.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1