Slik gjør du
Syltede gulrøtter
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler på en mandolin. Legg strimlene i kaldt vann i omtrent en time.
Bland sammen eddik, sukker, vann og dillfrø til sukkeret har løst seg opp. Legg gulrøttene i laken, og la dem stå i en time før servering.
Dillkjøtt
Skjær kjøttet i biter som er omtrent 5 x 5 centimeter. Legg bitene i en gryte, og hell på kaldt vann til det dekker. Kok opp og skum av.
Skjær løken i to, og del gulrøtter, pastinakk og sellerirot i passe biter. Legg grønnsakene i gryten sammen med laurbærblad, krydder og salt. La det koke til kjøttet er mørt, det tar omtrent en og en halv time. Tiden er avhengig av kvaliteten på kjøttet.
Ta ut kjøttet og sil kraften. Ta vare på rotgrønnsakene. Hell kraften tilbake i gryten, og tilsett eddik og sukker. Tilsett smør eller fløte, og kjør sausen i en blender til sausen blir lys og luftig. Hvis du vil ha en litt tykkere saus, tilsetter du maisenna utspedd i litt vann. La det koke i cirka to minutter.
Legg kjøttet og rotfruktene i gryten med sausen. Rør inn dillen til slutt. Smak til med salt og pepper.
Dillkjøtt serveres med nykokte poteter og syltede gulrøtter.