Oksekjaker med gulrøtter

Gryte med oksekjaker og grønnsaker. På toppen ligger gulrotpickles med gulrøtter i gult, oransje og hvitt.

Foto: Eva Robild / SVT

Oksekjaker med gulrøtter

Tareq Taylor har gryteretter som en stor favoritt. De er så komplette, rent smaksmessig. Denne gangen lager han en luksusgryte med gulrøtter og andre høstgrønnsaker i store biter. Kjøttet og kraften begynner han med dagen i forveien.

Slik gjør du

Forberedelser

Brun kjøttet i en gryte med smør. Skrell gulrot og pastinakk, og legg disse i gryten. Del opp løken, uten å ta av skallet. Ha den i gryten. Fyll på vann så det dekker kjøttet. Tilsett krydderet. La alt få et oppkok på komfyren. Sett gryten i ovnen med lokk på 95 grader. La det stå over natten, ca. 12 timer. Avkjøl. Nå har du god kraft og mørt kjøtt som kan brukes til en gryterett.

Kjøttgryte med gulrot

Skrell gulrøttene og skjær dem i grove biter. Vask potetene og skjær dem i grove biter. Skrell og hakk hvitløk, løk og timian. Fres hvitløk, løk og timian i smør. Hell på vin. Ha i gulrøtter og poteter. Fyll opp med kraft så det dekker grønnsakene. Smak til med litt salt og pepper. Kok til potetene fortsatt har en tydelig kjerne.

Skjær det kokte kjøttet i fine biter. La kjøttet koke med de siste minuttene. Serveres med gulrotpickles og blomkarse.

Gulrotpickles

Skrell gulrøttene og skjær dem i veldig tynne skiver på en mandolin. Bland sammen to spiseskjeer eddik og omtrent to spiseskjeer sukker. Hakk mynte. Ha i mynten når sukkeret har løst seg opp. Bland dressing og gulrotskiver i en skål. La gjerne gulrotpicklesen stå i kjøleskapet en times tid før servering.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT