Frangipane med sitronkrem, jordbær og krem

Sommerdessert eller kake til kaffen med jordbær og sitronkrem.

Foto: SVT

Frangipane med sitronkrem, jordbær og krem

Nydelig dessert med syrlig sitronkrem og friske jordbær. Alt legges på en frangipanebunn. Frangipane er deigen man lager mazariner av, denne oppskriften er uten gluten.

Slik gjør du

Frangipane

Visp romtemperert smør med sukker til det er lyst i fargen. Tilsett mandelmel, og så eggene, ett om gangen. Visp til en jevn røre. Tilsett soyamel og bokhvetemel.

Ha røren i en smurt og strødd paiform og stek den på 165 grader i 22 til 25 minutter. La den avkjøles i formen.

Sitronkrem

Kok opp sitronsaften sammen med skall og sukker.

Visp sammen eggeplommer og fløte i en annen liten gryte. Sil den varme sitronsaften ned i gryten med eggeplommer og fløte. Visp kraftig og sett gryten på komfyren på middels varme. Fortsett å vispe kraftig til røren koker opp, Ta gryten av platen med en gang det koker, fortsett å vispe i et halvt minutt. Avkjøl sitronkremen litt, og slå den over frangipanebunnen. Avkjøl.

Ha på vispet krem og jordbær.

Tips

Oppskrift: Frangipanemuffins

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT