Flettepizza

Inge Johnsen bruker syltet gresskar i fyllet i pizzaen. Den søte smaken gjør blåmuggosten mildere. Har du ikke syltet gresskar kan pære gjøre susen.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Saftig og flott flettepizza

Innbakt pizza med fyll av kylling, løk og blåmuggost. Dette er en hvit pizza, uten tomatsaus, men med rømme. Oppskrift fra Inge Johnsen i radioprogrammet Brønsj.

Slik gjør du

Rør ut vann og gjær. Tilsett all tørre ingredienser, elt godt sammen. Hev til dobbelt størrelse

Del deigen i to. Kjevle deigen litt avlang og tynn.

Skjær kyllingkjøttet i biter som brunes lett i stekepannen. Hakk løken, skjær soppen i biter og syltet gresskar i små terninger. Rist pinjekjernene i tørr panne.

NB: Viktig at fyllet ikke blir for flytende. Legg fyllet midt på den kjevlede deigen. Avslutt med osten på toppen.
Skjær opp deigen inn mot kanten av fyllet, slik at du får «frynser» som er en til to centimeter brede. Dette gjøres på begge sider. Brett «frynsene» over fyllet, annenhver gang fra hver side, så det blir et flettemønster.
Pensle på toppen med egg.

Stek på 225 grader i 20-25 minutter. Pizzaen kan gjerne hvile i 15 minutter før du skjærer den i biter.

Kilde: Inge Johnsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1