Slik gjør du
Fileter fisken, kast skinnet og hodet. Kjøttet kuttes i biter.
Kutt bena i grove biter, som skylles godt under kaldt vann.
Kutt opp den ene purreløken, to løk, to fedd hvitløk, en håndfull timian og to gulrøtter. Fres det i en panne med smør i cirka ti minutter.
Tilsett deretter de oppkuttede fiskebena og fres det i ca. to minutter, med en klype salt. Tilsett en liter vann og la det småputre i ca. 20 minutter, ta deretter gryten av varmen og la det trekke i 30 minutter. Sil så kraften gjennom en fin sil, og kok ned til en tredjedel. Ha i fløte og kok opp.
Etter dette tar du i fisken og godt avrente blåskjell. Småkok i ca. tre minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ha i finstrimlet gulrot, purreløk og løk. La det koke i cirka ett minutt.
Smak til med timian, salt og pepper.