Fiskesuppe à la Bergen

Morten André Tungesviks fiskesuppe med blåskjell.

Foto: NRK

Fiskesuppe à la Bergen

Vestlandets hovedstad får æren av denne fiskesuppen fra Morten André Tungesvik.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Fileter fisken, kast skinnet og hodet. Kjøttet kuttes i biter.

Kutt bena i grove biter, som skylles godt under kaldt vann.
Kutt opp en purreløk, 2 løk, 2 fedd hvitløk, en håndfull timian og 2 gulrøtter. Fres det i en panne med smør i ca. 10 min.

Tilsett deretter de oppkuttede fiskebena og fres det i ca. 2 min, med en klype salt. Tilsett en liter vann og la det småputre i ca. 20 min, ta deretter av varmen og la det trekke i 30 min. Sil så kraften gjennom en fin sil, og kok ned til en tredjedel. Ha da i fløte, kok opp.

Etter dette tar du i fisken og godt avrente blåskjell, småkok i ca. tre minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ha i finstrimlet gulrot, purreløk og løk. La det koke i ca. 1 min.

Smak til med timian, salt og pepper.

Kilde: Morten André Tungesvik i Frokost-TV