Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst.
Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant?
Skjellplukkere har i flere år vært bekymret på grunn av lite blåskjell langs kysten av Sør-Norge. Men nå finner både de og havforskere store mengder skjellyngel, som gir grunn til optimisme.
Tareq Taylor lager sin «slurvete» pasta i TV-serien «Hygge i hagen».
Hjerteskjell og blåskjell servert med spagetti blir den klassiske italienske retten spaghetti vongole.
Det fungerer godt å kombinere chili med blåskjell. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kutter du bare ut den ene chilien.
Ta med deg et nett blåskjell eller fire neste gang du er i butikken. Da har du den viktigste råvaren klar til en herlig gryte med pasta, hvitløk og tomater. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Blåskjellene er på sitt aller beste om vinteren. Da er det bare å utnytte sesongens råvarer og lage en deilig green curry med blåskjell.
I denne retten er det en del hakking og forberedelser. Men når du er ferdig med forberedelsene, er det den beste fiskesuppen du noen gang har laget på så kort tid.