Hopp til innhold

Fem enkle middagstips til ukemenyen

God planlegging er alltid kjærkomment i en travel hverdag. NRK Mat har satt sammen fem enkle, kjappe og gode middagsforslag.

Pad thai

Pad thai smeller du sammen på 10-20 minutter, ifølge sørlandskokken. Oppskriften finner du nederst i saken.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Poke fra Hawaii

Fordelen med rå fisk er at det går fort å tilberede middagen. Poke er en rett fra Hawaii med inspirasjon fra japansk sushi. Det handler om ris, rå fisk, grønnsaker og frukt i denne oppskriften fra Benthe Nyheim.

Søtpotetsuppe med sting

Denne heite suppa med søtpotet, karripasta og masse kokosmelk gjør deg varm på innsida og lages på et blunk.

Pasta i ostesaus

Dette er en velsmakende pastarett i fyldig ostesaus med smaksrik chorizopølse. Du skal ha stålvilje for å ikke la deg friste av oppskriften fra Rolf Øygarden.

Fisk i gryte

Det blir en del hakking og forberedelser til denne retten. Men når du er ferdig med forberedelsene, er det den beste fiskesuppen du noen gang har laget på så kort tid.

Pad thai er dronninga av street food, mener kokk Rolf T. Øygarden. Dette er ekte, autentisk mat som du fort får dilla på!