Laster innhold, vennligst vent..
Spicy søtpotetsuppe med kokos

Søtpotetsuppe med søtpotetterninger, kokosmelk, chiliflak og koriander.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Spicy søtpotetsuppe med kokos

Det er suppetid! Denne heite suppa med søtpotet, karripasta og masse kokosmelk gjør deg varm på innsida.

Slik gjør du

Start med å skrelle søtpotetene, og kutte dem i grove terninger. Ha på litt salt, pepper og rapsolje. Bak i ovnen på 170 grader til de er møre (cirka 20 minutter). Sett til side.

Sett en tørr stekepanne på medium varme og rist gresskarkjernene lett til de får en gyllen farge. Ha gjerne på litt salt når de er ferdig stekt.

Hakk løk og hvitløk grovt. Ha rapsolje i en kasserolle og varm opp til medium varme. Ha i løken og la den surre 2-3 minutter. Ha i karripasta, stek pastaen sammen med løken noen minutter. Da får du ut all aromaen av karripastaen.

Hell over kyllingbuljong og kok opp. Senk varmen til medium. Ha i 3,5 desiliter kokosmelk og spar den siste halve desiliteren.

Ferdigbakte søtpoteter has i suppen. Dersom du ønsker kan du spare noen fine terninger til å toppe suppen med.

Kjør suppen helt glatt med en stavmikser før du varmer den opp igjen til servering.

Smak! Den skal være søt, men også het og spicy. Smak til med godt med salt og limesaft for å få den perfekte balansen mellom salt, søtt, sterkt og syrlig.

Hell opp suppen, topp med finhakket koriander, en limeskvis, korianderblader og chiliflak og eventuelt søtpotet i terninger. Dander med litt kokosmelk til slutt.

Ha på et sprøtt element helt til slutt, ristede gresskarkjerner er kjempegodt!

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1