Pasta med spinat og pecorinosaus

Spagetti med pecorinosaus, chorizo, spinat og et godt dryss nykvernet pepper.

Foto: Rolf T. Øygarden

Pasta med spinat og pecorinosaus

Kryp opp i sofaen med en skål fylt av varm, velsmakende pasta i fyldig ostesaus med smaksrik chorizopølse. Du skal ha stålvilje for å ikke la deg friste av oppskriften fra Rolf Øygarden.

Slik gjør du

Kok pasta al dente og sett til side.

Hakk opp chorizoen, og stek bitene gylne i en stekepanne.

Bland fløte og eggeplommer og varm forsiktig opp under omrøring. Ha oppi pecorino-osten og la den smelte til du har en deilig, fyldig og smaksrik ostesaus. Vri et par runder på pepperkvernen. Smak om du trenger mer salt.

Gjør klar to serveringsskåler ved å legge en håndfull spinat i hver skål.

Bland tre fjerdedeler av chorizoen med nykokt pasta og ostesaus rett før servering, og fordel det i skålene.

Dryss over resterende chorizo, cherrytomater i terninger og litt ekstra pepper. Dersom du har litt parmesan liggende – dryss gjerne over før servering.

Tips

  • Pecorino er en italiensk ost laget av sauemelk. Pecorino er tørr og hard og kan minne om parmesan, men har en skarpere og tydeligere sauemelksmak. (Kilde: Wikipedia)
  • I tilfelle det er vanskelig å få tak i pecorino kan en blanding av parmesan og manchego brukes.

Kilde: Rolf T. Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1