Lam med sitronsaus Her får mørt lammekjøtt følge av en gresk saus, avgolemono, med egg og sitron. Oppskriften får du fra brødrene Price i TV-serien Munter mat.
Sitronpasta Bruk økologiske sitroner i oppskrifter der skallet brukes. Det rådet får du fra brødrene Price i TV-serien Munter mat. Da unngår du at sitronene har vært sprøytet med stoffer vi helst ikke vil spise. Denne oppskriften har mye parmesan, som gir god saltsmak, og sitron med det sure.
Marokkanske saltsyltede sitroner Salt og surt sammen. Sitronene behandles med syre og salt og kan dermed oppbevares lenge. Kjøp økologiske sitroner, så er du sikker på at skallet ikke har vært i nærheten stoffer vi ikke liker.
Sticky toffeepudding med vaniljesaus og karamellsaus Du kan selv velge om vaniljesausen skal være varm eller kald. Men karamellsausen skal være varm. Oppskriften på sticky toffeepudding med sauser får du fra TV-serien Munter mat.
Yorkshirepudding Her får du oppskriften på tilbehør til engelsk roastbiff. Yorkshirepudding, stekte poteter, glaserte gulrøtter og pepperrotkrem. Yorkshirepudding lages mens roastbiffen hviler, siden den skal serveres rykende varm.
Engelsk roastbiff Steken skal hvile før du skjærer i den. Og brødrene Price i TV-serien Munter mat har gode råd om hvor lenge den skal stekes. Oppskrift på tilbehøret finner du nederst.
Coleslaw Coleslaw er en klassisk amerikansk kålsalat. Denne oppskriften serverer brødrene Price til pulled pork. Men salaten er en god ledsager til mange andre retter, blant annet en saftig burger eller et godt stykke brød.
Kladdkake Sjokoladekaken er kladdete i midten. Derav navnet. Det er viktig å ikke steke den for mye. Den skal være myk og saftig med et raust lag glasur på toppen.
Potetpletter med eplesyltetøy Potetpletter med syltetøy er en klassisk dessert som gir en følelse av gammel husmannskost. Desserten blir enda litt bedre hvis eplene til syltetøyet er plukket i egen eller naboens hage.
Syv med sopp på topp Nå kan du kose deg med sopp – enten du finner den i skogen eller butikken. Sopp er gull både til pasta, pai og pizza, risotto, salat, sandwich og brød. Vi gir deg maks «soppegodt». Vel bekomme. Av Ingvill Bjorland
Kanelknutar Kanelknutar er gode heile året! Både store og små diggar den søte smaken av kanel og sukker.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.