NRK Meny
Englekake eller angel food cake

Angel food cake er en klassisk kake som vanligvis lages i en pipeform. Men det går helt fint å lage den i vanlig rund form, som Lise Finckenhagen gjorde.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Englekake med mascarpone- og pasjonsfruktkrem

Dette er Lise Finckenhagens variant av angel food cake. Det er en florlett, saftig, myk og søt bunn som hun frisker opp med en litt tykk krem med pasjonsfrukt.

Slik gjør du

Varm ovnen til 160 °C.

Sikt sammen mel, maisenna og melis.
Ha eggehvitene i en bolle, tilsett salt og sitronsaft. Visp eggehvitene med en mikser til det begynner å skumme. Tilsett sukkeret gradvis mens maskinen går. Visp ved middels hastighet til stiv marengs.

Vend inn vaniljeekstrakt og det tørre litt etter litt. Pass på så du ikke rører for mye.

Dekk bunnen i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir. Smør kantene veldig forsiktig med litt smør eller olje. Fyll røren i formen og dra en kniv igjennom røren for å fjerne eventuelle luftlommer.

Stek kaken i ca. 40 minutter. Den skal bli gyllenbrun på toppen og være både myk og litt ”spretten” når du kjenner på overflaten.

Ta kaken ut av ovnen. Legg en rist på toppen og snu kaken over på rista (kaken skal fortsatt være i formen) for å unngå at den synker sammen på midten. Etter en halv times tid kan du ta kaken ut av formen.

La den bli helt avkjølt før du har på kremen.

Mascarpone- og pasjonsfruktkrem

Del og skrap alt fruktkjøttet ut av pasjonsfruktene.

Visp mascarpone, fløte og sukker sammen i en bolle. Visp til tykk og myk krem. Vend inn pasjonsfrukten og bre kremen utover kaken.

Englekaken serveres straks eller oppbevares kjølig frem til servering.

Tips

Hvis du ikke vil ha med frøene fra pasjonsfrukten, kan du kjøre fruktkjøttet raskt med en stavmikser for så å gni det gjennom en sil. Vend pasjonsfruktsaften inn i kremen.

Se også: Oppskriftene fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen