Delfiakake i konfektform

Delfiakonfektene er enkle å lage, og du kan tilsette det du måtte finne i skapet ditt av kjeks, nøtter, marsipan og andre godsaker.

Foto: Marit Hegle

Delfiakake i konfektform

Disse små munnfullene er helt perfekte hvis du synes det blir for mektig med et helt stykke delfiakake.

Slik gjør du

Del opp fyllet i omtrent like store biter. Marsipan og nougat trilles til små kuler, kjeks brekkes opp i små biter. Nøttene deles i 2-3 biter. Gelegodteri deles opp i mindre biter.

Smelt delfiafettet og smøret på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen, tilsett sjokoladen og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffen. Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland så forsiktig inn fyllet. Tilsett godt med fyll, men tilsett litt og litt slik at du ser at det blir nok sjokolade. Det skal være godt med sjokolade. Se på bildet av det ferdige resultatet for å se ønsket konsistens.

Benytt to teskjeer og fyll små konfektformer. La bitene stå og stivne helt, før du plasserer dem i en tett kakeboks.

Konfektbitene er holdbare i fryseren i flere måneder, eller et par uker i kjøleskap.

Tips

  • Konfekten blir ikke like tung som en vanlig delfiakake, siden den har en mye større andel av fyll enn hva man har i kaken.
  • Hvis du ikke har konfektformer så kan du sette bitene på bakepapir eller i muffinsformer.

Kilde: Marit Hegle