NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Normal

Indisk mat, tradisjonelle kaker og gjærbakst

Både det eksotiske og det tradisjonelle er blant favorittene til våre lesere. Sarita Sehjpal har vist oss hvordan hun lager indisk mat, og vi har latt oss friste. Craig Whitson baker med gjær. Og Lise Finckenhagens kaker skuffer aldri. Her er de mest leste oppskriftene i februar.

Sarita Sehjpal lager indisk chicken jalfrezi – en kyllingrett med massevis av smak.

Sarita Sehjpal har vist oss hvordan indisk mat skal lages i februar.

Når vi får forklart hvordan det skal gjøres og hvilke ingredienser som skal til, så er nordmenn veldig interessert i indisk mat. Faktisk så interessert at kyllingoppskriften fra Sarita Sehjpal er den mest leste på nettsiden til NRK Mat i februar.

Tradisjonelle kaker

Toscakake

Toscakaken ble den nest mest leste oppskriften i februar.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Mye mat kan vi lage på slump. Men skal kaken bli vellykket trengs det nøyaktige mål. Det hjelper Lise Finckenhagen oss med. Hun har tre kakeoppskrifter inne på ti på topp-listen. I februar har det handlet om gode gamle kaker; toscakake, fyrstekake og rullekake.

Gjærbakst til brød og pizza

Pizzadeig

Craigs pizzadeig kom på tredjeplass i februar.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Craig Whitson har utforsket pizza fra alle kanter, og hans pizzadeig er den tredje mest leste av oppskriftene i februar. Den skal heve lenge, så her må det startes i god tid. Det samme gjelder for Craigs brød, som stekes i jerngryte.

Pannekaker til frokost og dessert

Frokostpannekaker med ricotta og kanel

Frokostpannekakene fra tv-serien Ei verd av krydder kom som nummer fem på listen.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

I tv-serien Ei verd av krydder handlet et av programmene om kanel. Da var det Stevie Parle som laget små frokostpannekaker med ricotta. Kanelen har han i smøret som pannekakene stekes i. Kokkelærer Hans Dahl Ørstavik lager tynne pannekaker til dessert, og viser oss hvordan det gjøres i videoen som følger oppskriften.

Skrei i mange utgaver

Oliventrekt skrei med Puy-linser

Nummer ni på listen i februar: Oliventrukket skrei.

Foto: Stig Juelsen

Et av Norges beste eksportprodukter er skreien. Og våre lesere liker også å lese om hvordan den kan tilberedes. Stig Juelsens oppskrift på oliventrukket skrei fikk flest treff av de 15 som vi viste fram i artikkelen om skreioppskrifter.