Kokkelærer ved Time videregående skole på Bryne, Hans Dahl Ørstavik, lager pannekaker.

VIDEO: Hans Dahl Ørstavik bruker egg, melis, melk og hvetemel når han lager dessertpannekaker.

Pannekaker til dessert

Pannekakene skal være så tynne at du kan se sola gjennom dem, mener kokkelæreren bak denne oppskriften. Han dropper det stilige navnet crêpes, og kaller dem dessertpannekaker.

Slik gjør du

Visp sammen eggene med melis. Sikt i hvetemel, så sper du med melken til røren er passelig tykk. Røren kan godt være litt tynn, da blir det lettere å få den utover stekepannen slik at pannekakene blir tynne. Det skal bli en jevn røre.

Etter at alt er blandet, skal røren hvile i en halvtime.

Stek tynne pannekaker i litt smør.

Tips

Hans Dahl Ørstavik har flere forslag til hva du kan servere til disse søte dessertpannekakene:

  • rømme
  • frukt som har ligget i sukkerlake
  • syltetøy
  • iskrem

Kilde: Hans Dahl Ørstavik