Sarita Sehjpal lager indisk linsesuppe med gule linser.

Gule linser gir sammen med gurkemeie fin farge til denne indiske suppen.

Indisk linsesuppe, tharka dal

Ulike linsegryter er populære i India, og en viktig del av kostholdet i landet. 65 prosent av indere er vegetarianere, og derfor er linser og belgfrukter en av deres viktigste proteinkilder.

Slik gjør du

Denne retten med gule linser er populær hos de fleste. Kjempegod på mørke, kalde vinterkvelder!

Skyll linsene godt i kaldt vann, før de kokes møre i ei gryte med vann. Dette tar cirka 15 minutter.

Varm olje/ghee i ei panne, og ha i cuminfrø. Når de har begynt å poppe, tilsettes finhakket løk. Stek løken myk og transparent før ingefær, hvitløk og finhakket chili has i. Stek i cirka ett minutt, før du tilsetter finhakkede tomater, garam masala og korianderpulver.

Stek blandingen i to til tre minutter til tomatene er blitt myke, og stekefettet har begynt å skille seg.

Hell løkblandingen i gryten med de kokte linsene. Hvis linsene oppleves som tørre, kan du ha i litt mer vann.

Finhakket fersk koriander og limejuice tilsettes helt til slutt.

Kilde: Sarita Sehjpal i kokeboka «Saritas India»