Cookies med sjokolade, aprikos og fiken

Store cookies fulle av gode saker. Oppskriften er enkel: Hakk sjokolade og frukt, bland alt og sett deigen på stekebrett med skje. På en halvtime har du varme småkaker.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Saftig sjokoladekjeks med frukt

Hva med å overraske med hjemmebakte og saftige cookies? Denne varianten med sjokolade, aprikos og fiken kommer fra konditor Ann Jeanett Paterson.

Slik gjør du

Aprikos, fiken og sjokolade hakkes i små biter.

Bland alt det andre sammen, gjerne i kjøkkenmaskin, og ha i sjokoladen og frukten til slutt.

Legg små topper av massen med en teskje på bakepapir. Stek på 175 grader i cirka 15 minutter. De skal være lysebrune på kantene når de er ferdige.

Hvis du vil ha større cookies, kan du bruke spiseskje. Da må du sannsynligvis øke steketida.

Tips

Se også konditor Ann Jeanett Petersons oppskrift på sandnøtter.

Kilde: Ann Jeanett Paterson