Hjemmelaget sennep God hjemmelaget sennep passer fint som en liten gave både til jul og ellers i året. Det er fint tilbehør til mange forskjellige retter.
Fiken- og rosinmarmelade med rødvin Fiken og rosiner kokt i rødvin blir nydelig marmelade som passer godt til blåmuggosten.
Juleknekk med sjokolade og nøtter Lise Finckenhagen lar et lag hakket sjokolade smelte oppå knekken og drysser hakkede nøtter på toppen. Det blir skikkelig søtt julegodteri med et hint av salt fra nøttene.
Chili- og hvitløkolje Med god olivenolje og noen få andre ingredienser kan du lage chiliolje, hvitløkolje, basilikumolje eller krydderolje. Smakssatt olje tilfører nydelig smak til middag og salat.
Salsa til taco og nachos Tomatsalsa til fredagstacoen lager du enkelt sjøl. Denne oppskriften på salsa trenger koking, men det gjør også at salsaen holder seg lenge. Passer alle tenkelige varianter av taco – og som dipp.
Rødløkskompott Rødløkskompott er ypperlig ved siden av søndagsmiddagen, men også til pølser og hamburgere. Tilbehøret har lang holdbarhet.
Havrekjeks Gylne og søte havrekjeks er godt til tekoppen om kvelden, gjerne med brunost på, eller de kan få bli med i sekken på tur. Denne oppskriften gir sprø, lette havrekjeks.
Kimchi Fermenterte grønnsaker – kimchi – regnes som Koreas nasjonaltrett. Grønnsakene på glass smaker godt i nudelretter, supper og sammen med svinekjøtt.
Hjemmelagd müsli Lager du din egen frokostblanding, får du den akkurat så sprø og sunn du vil ha den. I denne oppskriften blir müslien sprø og gyllen ved hjelp av honning og en tur i steikeovnen.
«When life gives you lemons» ... Dei beste sitronane i verda kjem frå Italia, og i januar er Amalfi-sitronane på sitt beste. Det må vi utnytte. Når livet gir deg sitronar, lag limonade – eller kake, kjeks, is, pai eller middag. Av Ingvill Bjorland
Ostebriks Ostebriksene er perfekt tilbehør til supper eller gryteretter. Men de kan like gjerne spises som de er eller fylles med godt pålegg. Lag opp og ha i frysen. Du vet aldri når du får besøk.
Kremet pasta med laks Laksen bakes i ovnen, mens du koker pasta og ordner sausen. Snart har du en god middag med pasta og laks etter Lise Finckenhagens oppskrift.
Ovnsbakte grønnsaker med granateple og mynte Grønnsaker smaker enda bedre når de bakes i ovnen. Velger du i tillegg grønnsaker med sterke farger, ser det lekkert ut når du serverer dem.
Smørbrød: Solen skinner på Jacobsen Lise Finckenhagen er inspirert av det danske smørbrødet «Sol over Gudhjem», som er en bornholmsk spesialitet med røykt sild og eggeplomme. Hun har laget sin egen variant og kaller den «Solen skinner på Jacobsen».
Luksusskolebrød Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.