Fennikel- og blomkålsalat

Blomkål og kikerter stekes i ovnen med mye godt krydder og serveres med fennikelsalat og yoghurtdressing.

Foto: Jørn Hoel

Fennikel- og blomkålsalat

En nydelig rett med følelser fra Hellas og østover inn i den persiske verden. Siden sommerferien til Athen ble avlyst, har dette vært en av Jørn Hoels «greske-trøste-retter».

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skjær blomkålen i små klaser, og deretter i to på langs. Skyll kikertene.

Bland finhakket hvitløk, koriander, kummin og 3 spiseskjeer olivenolje i en stor bolle. Rør godt sammen.

Tilsett blomkål og kikerter, og krydre med salt og pepper. Bland det godt sammen.

Hell blomkålblandingen over i en middels stor langpanne. Bak i ovnen, og rør om halvveis i stekeprosessen, slik at dressingen treffer alle ingredienser. Bak til kikerter og blomkål har blitt gyllen brun. Blomkålen skal være myk. Det skal ta cirka 20-25 minutter.

I mellomtiden mikser du yoghurt, 1 ss sitronsaft og en stor klype salt i en liten bolle.

Del fennikelen på langs og skjær i tynne skiver. Skjær chilien i tynne skiver.

I en stor bolle har du fennikel, chili, persille, sesamfrø og resterende 3 ss sitron juice i bollen, og krydre med salt.

Fordel yoghurt på serveringsfat. Topp med krydret kikert- og blomkålmiks. Strø fennikelsalaten over, drypp litt olivenolje over, og dryss litt ekstra sesamfrø over til slutt.

Kilde: Jørn Hoel i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+