Laster innhold, vennligst vent..
Blomkålcurry

Dander retten med en blomkål på toppen, så får du en lekker presentasjon.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Blomkålcurry

Den optimale måten å tilberede blomkålen er å koke den i en centimeter vann med smør på kort tid. Det blir fantastisk sammen med en smakfull og mild curry.

Slik gjør du

Bløtlegg mungbønnene i åtte timer.

Skjær blomkålen i grove bunter.

Kok opp vann, salt, høvlet sitronskall og saft av en halv sitron, klaret smør og stilkene av persillen i en stor kasserolle. Hvordan du får klaret smør kan du lese om under Tips.

Legg i blomkål, slik at stilken står ned i vannet, og la den syde under lokket i en fire-fem minutter, til blomkålen er nesten klar. Ta så kasserollen av varmen og la blomkålen trekke.

Lag terninger av potetene og skjær skiver av purreløken. Fres det i olje til grønnsakene blir litt myke. Tilsett Strömsös curry, mungbønner, linser, kokosmelk og 2 desiliter blomkålvann. La det syde under lokk i cirka ti minutter, til potetene og mungbønnene er myke.

Avslutt med finhakka urter, revet sitronskall og saften av en halv sitron, før du smaker til med salt og pepper. Server med blomkål, curry og eventuelt brød.

Tips

Klaret smør

Klaret smør gjør at du får smørfett som ikke binder seg i vannet, men gir en ren smørsmak.

For å få 1 desiliter klaret smør smelter du 1,5 desiliter smør. Sett det til siden og la det stå til det skilles. Det gjør at protein og laktose synker til bunnen, og det klare gule fettet på toppen er smørfett.

Når du har helt av smørfettet kan resten brunes og brukes til en veldig god smørsaus til poteter, fisk eller grønnsaker.

Curry

Curry betyr egentlig bare krydderblanding. Paul Svensson har laget sin egen milde curry ved å blande blant annet gurkemeie, spisskummen, kardemomme og ingefær sammen med vann i en stekepanne. Lek med ulike krydder, som kokken, eller bruk en ferdig kjøpt curry.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE