Bellini med osteboller

Bellini består av prosecco og hvit fersken. Den ble først laget i Harry's bar i Venezia i 1930-årene.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Bellini og osteboller med oliven

Italienere liker å starte kvelden med en aperitivo, en drink før middag. Det gir en mulighet til å slappe av og få en prat etter dagens arbeid. Bellini smaker av fersken og serveres her med små osteboller.

Slik gjør du

Osteboller med oliven

Ostene skal være avkjølte, rett fra kjøleskapet. Sett gjerne bollen du skal bruke i kjøleskapet, så den også er kald når du skal lage ostebollene.

Bland sammen kremost, geitost og finhakket timian. Krydre med salt og pepper.

Ta en teskje av osteblandingen og pakk inn en og en oliven. Rull hver ostebolle i grovhakkede, ristede peanøtter. Form dem til små baller. Sett dem på et fat, legg over plastfilm og sett dem i kjøleskapet.

Bellini

Sett ovnen på 180 grader (gass på 4). Legg ferskenene på bakepapir og stek dem i 25-30 minutter, til de er helt myke. Sett dem til avkjøling. Skjær de avkjølte ferskenene i to og fjern stein og skinn.

Ha ferskenene i en blender og kjør til det blir en jevn puré. Sil gjennom en finmasket sil.

Ha 2-3 teskjeer av ferskenpureen i et høyt sjampanjeglass, hell forsiktig over prosecco. Rør rundt og server bellinien med ostebollene.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV