BBQ ribs med mac'n cheese

Klassiske favoritter fra USA- grillstekt ribbe med makaroni.

Barbecue ribs med mac'n cheese

Det er en sann fornøyelse å legge ribbe på grillen, og den er høyt elsket, særlig i USA. Brødrene Price serverer lekre barbecue ribs sammen med en annen amerikansk klassiker, macaroni and cheese.

Slik gjør du

Barbecue saus

Bland finhakket løk med vann til en puré. Varm opp oljen i en gryte, tilsett puréen og la det surre i 2–3 minutter.

Ha i resten av ingrediensene og la alt surre i 10–15 minutter.

La sausen kjøles ned til romtemperatur før den skal brukes.

Barbecue ribs

Bland alle ingrediensene til rubben

Smør ribben med amerikansk sennep og dryss på rubben.

Stek på grillen i 1,5 time, temperaturen på grillen skal være cirka 140 grader. Pakk deretter ribben inn i folie og stek videre i 50 minutter. Pakk ut og pensle med barbecue saus, stek videre uten folie i 15 minutter.

Mac'n cheese

Kok makaroni til den er al dente. Heller litt harde enn myke.

Imens lager du sausen. Smelt smøret, tilsett melet og la det koke sammen et par minutter under omrøring. Pisk inn melken, litt etter litt, og la sausen koke på svak varme i 3–4 minutter. Tilsett revet ost og smak til med cayenne, revet muskat og salt og pepper.

Hell vannet av makaronien og bland den i ostesausen. Ha alt over i en ildfast form.

Dryss over ekstra ost og brødkrutonger som er vendt i litt smeltet smør. Man kan også bruke panko og legge smørklatter rundt omkring.

Sett formen i ovnen og stek i cirka 45 minutter på 190 grader.

Kilde: Brødrene Price i «Munter mat: Soul food"/DR