Bacon og jalapeñosmørbrød med fersk salsa

Comfort food med rikelig ost, bacon og den sterke smaken av jalapeño.

Foto: Rubicon / NRK

Bacon og jalapeñosmørbrød med salsa

Familien Nordin lager et ostesmørbrød med tre sorter ost, bacon og jalapeño. Smørbrødet serveres med syrlig salsa ved siden av.

Slik gjør du

Bacon- og jalapeñosmørbrød

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Stek bacon, og finhakk det deretter sammen med finhakket koriander og jalapeño. Bland inn det resterende baconfettet fra stekepannen sammen med limeskall- og saft, samt ostene og kremosten. Bland alt sammen og smør det mellom to skiver med surdeigsbrød. Stek i kviteseidsmør til gyllen på begge sider. Sett dem deretter i ovnen i ca. fem minutter.

Salsa

Bland sammen finhakket tomat, rødløk, koriander, limesaft og salt. Legg til ønsket mengde jalopeño. Hold salsaen kald.

Server smørbrødene varme med den kalde og friske salsaen på siden.

Kilde: Familien Nordin i TV-serien «Familiekokkene»/NRK